De vacht is ook nodig bij warm weer Vorige bericht Kattenhuid en de zon Volgende bericht NIEUW! Kattentrimsalon in...

De vacht is ook nodig bij warm weer

Tijdens warme zomerdagen krijg ik soms ook het verzoek om naast het verwijderen van de klitten in de vacht, ook maar gelijk de boel lekker kort te scheren of de buik kort te scheren. Kortom een lekker zomer kapsel voor de kat, want hij zal het anders wel erg warm hebben met zijn dikke/ lange vacht. Vaak wordt er dan gedacht dat minder vacht voor een verkoelend effect zorgt. Maar niets is minder waar.
Een huid-, vacht- en katvriendelijke trimmer zal dit dan ook niet doen*. De reden hiervoor is: De vacht van een kat heeft een functie. Denk hierbij onder andere aan het bieden van bescherming tegen invloeden van buitenaf en het beschermen van de huid. Maar dus ook het reguleren van de temperatuur. Een vacht werkt namelijk isolerend. In de winter houdt deze warmte binnen, in de zomer houdt deze warmte buiten. Een vacht houdt onder alle omstandigheden de kerntemperatuur op orde. Daarnaast zoekt een gezonde kat zelf koelte als het warm is en warmte als het koud is.

Heb je vragen, heeft je kat klitten of andere vachtproblemen, je kat laat zich thuis niet kammen of heb je momenteel geen tijd om de vacht van je kat te verzorgen? Aarzel dan niet, bel me of maak een afspraak.

* Dit wordt alleen gedaan indien noodzakelijk in het belang van je kat. De redenen hiervoor kunnen zijn dat er sprake is van een groot percentage vervilting van de vacht, een medische reden of als je kat zich door een ziekte of aandoening niet goed zelf kan verzorgen.