Wie zit er achter Koning Kat?

Ik; Saskia Roovers, ben de eigenaar van Koning Kat.
Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als grafisch vormgever besloot ik het roer om te gooien. Door mijn werk zat ik de hele dag binnen aan een bureau en beeldscherm gekluisterd. Dat was niet wat mij gelukkig maakte en wat ik wilde blijven doen tot mijn pensioen. Voor mezelf beginnen was al langer een droom van mij.

Een aantal jaar geleden besloot ik eindelijk twee katten in huis te nemen. Eindelijk ja, want ik heb als kind altijd al geroepen: “Als ik later op mezelf woon neem ik katten.” Dit heeft dus iets langer geduurd. Het werden twee raskatten; Maine Coons.
Ik snap niet dat ik zo lang gewacht heb met het nemen van katten. Zo gezellig en leuk en wat een fantastische dieren om om je heen te hebben!

Maar katten met veel haar krijgen klitten, daar kwam ik bij terugkomst van een vakantie achter. Ik heb ze toen met veel geduld zelf weer van de klitten afgeholpen. Hier zullen toch wel meer katteneigenaren tegen aanlopen? En ineens was daar het idee geboren!
Zou er ook een opleiding tot kattentrimmer bestaan? Ja dus!
En hiermee was het plan om voor mezelf te gaan beginnen met kattentrimmen dus geboren.

Alleen kwam ik er helaas op een vervelende manier eerst achter dat je katten ook op een verkeerde manier kunt trimmen. Dit voelde zo ellendig, en met tranen en een knoop in mijn maag dacht ik: “Als dit kattentrimmen is, dan ga ik dit nooit doen!”
Ik ben toen verder gaan zoeken en informeren omdat ik ervan overtuigd was dat het toch ook anders zou moeten kunnen. Dit bleek gelukkig het geval.

Zo ben ik met de huid-, vacht-, en katvriendelijke trimopleiding van het HKI gestart. Na het behalen van mijn diploma, een verhuizing en het bouwen van de trimsalon kan ik nu met trots zeggen dat Koning Kat een feit is

Uitgeleerd ben ik niet. Zo volg ik met enige regelmaat workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. En om meer van het gedrag van de kat te leren begrijpen volg ik bij Tinley Academie diverse modules van de opleiding tot kattengedragstherapeut. Al deze kennis zal ik inzetten om een bezoek aan de trimsalon voor je kat zo stressvrij en katvriendelijk mogelijk te laten verlopen.

Ik hoop jou en je kat graag een keer in de trimsalon te ontmoeten, maar niet te vaak!

Groet, Saskia